Karlovarský kraj má první oběť koronaviru, i prvního uzdraveného

29. březen 2020 17:50

Karlovarský kraj má první oběť koronaviru. Obětí je 82letý muž z Chebska s dalším chronickým onemocnění. Kraj má ale už také prvního vyléčeného pacienta. 

Celkem počet potvrzených případů onemocnění COVID-19 dnes stoupnul na 86, informovala mluvčí Krajské hygienické stanice Karlovy Vary Michaela Zajíčková.

Počet nakažených podle údajů krajských hygieniků stoupnul proti sobotě o deset. Celkem už bylo v kraji testováno 799 lidí. Prvním vyléčeným pacientem je sedmadvacetiletý muž z okresu Karlovy Vary.

Nejvíce pozitivních případů se zatím zjistilo na Chebsku, kde jich hygienici potvrdili 53. Na Karlovarsku je 25 nakažených a na Sokolovsku osm.

Největší počet pozitivních testů byl zatím u lidí ve věku od 25 do 65 let, bylo jich 59. Přibývá ale i nakažených v rizikovém věku nad 65 let, těch je už 11.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví z dnešních 16:30, které ale zahrnují všechny nakažené s trvalým pobytem v Karlovarském kraji, bez ohledu na to, kde byli testováni, je z Karlovarského kraje už 94 nakažených.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio