V Aši se bude lyžovat už před Vánoci, svah je připravený

18. prosinec 2018 10:00

Lyžařské středisko Aš zahájí ve středu 19. prosince 2018 provoz sjezdovky č. 1. Dopřály to příznivé klimatické podmínky.

„Zahájení sezóny začíná zasněžováním, což je pro mě obrovský stres, neboť je nutno rozhodnout o spuštění děl a sprch. Pokud se to povede, jsme slavní, a pokud ne a sníh roztaje, je to kritizováno. Přes všechna rizika řízená shora jsem rozhodl, že zasněžíme. A doufám, že se to povede a návštěvníci budou spokojeni,“ řekl jednatel společnosti Jiří Červenka.

Příznivé klimatické podmínky nakonec umožnily plynulé zasněžování. Provoz začne ve středu ve 14 hodin a s lyžováním se zde počítá do večerních 20 hodin včetně běžkařské tratě na vrchu Háj.

Svah zimním nadšencům nabízí půl metru technického i přírodního sněhu

„V posledních dnech jsme na kopci byli prakticky ve dne v noci a nepřetržitě vyráběli sníh. Trochu se obáváme oteplení během Vánoc, ale doufáme, že to vydrží celé svátky,“ uvedl Marián Dobrovolný ze střediska v Aši.

Návštěvníci lyžařského areálu mohou využít tradičně půjčovny, servisu i Lyžařské školičky. Instruktoři vedou individuální hodiny, kdy se věnují vždy jednomu klientovi. Proto je vhodné rezervovat si termín předem. A to telefonicky na telefonním čísle 704 218 913, nebo přímo v pokladně ski areálu.

Kurzy otevřou až následující den, tedy ve čtvrtek 20. prosince 2018.

autor: nkr | zdroje: Ašské lesy , s.r.o.
Spustit audio