Tři lidi a dvě firmy navrhla obžalovat policie kvůli zakázkám na opravy v KV Areně

30. červenec 2020 13:00

Policie navrhla obžalovat celkem tři muže a dvě firmy kvůli zakázkám na opravy v KV Areně. Rozhodla tak po dvou letech vyšetřování údajné korupce a manipulace s veřejnými zakázkami. Ty se týkaly rekonstrukce sportovního areálu KV Arena.

Mezi obviněnými je bývalý člen dozorčí rady KV Areny i komise města pro hospodaření s majetkem Roman Krček, který si měl za zajištění zakázky říct o peníze. Obvinění odmítl už dříve s tím, že jde o nesmysl.

Podle vyšetřovatelů tehdy měli obvinění získat peníze z investic do oprav. „Vyšetřování tohoto případu bylo karlovarskými kriminalisty ukončeno a spis byl předán s návrhem na podání obžaloby na Okresní státní zastupitelství v Karlových Varech,“ potvrdila policejní mluvčí Eva Valtová. Další obvinění jsou podle policie jednateli firem. Dozorující státní zástupce nyní bude rozhodovat o tom, zda případ poslat před soud.

Případ se podle informací od policie týká dvou zakázek na opravu areálu. V jednom případě dostala firma na opravu 2 miliony korun, náklady na opravu přitom byly pouze 600 tisíc korun. Zbytek peněz firmě zůstal a několik set tisíc mělo jít na úplatky. K obdobnému postupu mělo dojít i u druhé zakázky za 900 tisíc korun.

autor: nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Česká televize
Spustit audio

Související