Karlovy Vary zažalují vlastní KV Arenu kvůli smlouvě o reklamě

Karlovy Vary zažalují městskou KV Arenu s. r. o. kvůli smlouvě o reklamě se společností Realistic. KV Arena ji za svého předchozího vedení uzavřela bez vědomí města, které nyní chce, aby soud smlouvu zrušil

„Ty důvody jsou zřejmé. Došlo k podpisu smlouvy o reklamě, kterou neodsouhlasila rada města jako jediný společník KV Areny. A my jako vlastník si musíme vlastnické právo bránit, a proto podáme žalobu,“ uvedla náměstkyně karlovarské primátorky Hana Zemanová.

Smlouvu se Společností Realistic podepsal v dubnu loňského roku tehdejší jednatel KV Areny Vladimír Kvasnička. Podle smlouvy se dvě hokejové haly přejmenovaly na Realistic Arena. Za to firma slíbila během tří let dát KV Areně minimálně 5,8 milionu korun.

Jenže už podle tehdejšího vedení města to bylo málo peněz. Stejný názor má i současné vedení. „Kdyby jiní partneři měli možnost se přihlásit do nějakého výběrového řízení, věřím tomu, že by ta částka, kterou by byli ochotni dát za reklamu takového rozsahu, byla vyšší,“ doplnila Zemanová.

Aby mohlo město pro KV Arenu hledat nového sponzora, musí nejprve ukončit nynější smlouvu. O neplatnosti by tak měl podle radnice rozhodnout soud.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio