Tortilla – ze španělské kuchyně

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Mirky

Suroviny:

6 středně velkých brambor
3 - 4 papriky (nejlépe směs barev)
1 středně velká cibule
1 lžíce olivového oleje
150 g uzeného masa nebo slaniny
200 g pikantní klobásy
6 vajec
mletý pepř
1 lžička drobně nakrájených lístků čerstvého tymiánu
sůl

Postup:

Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky 3 - 4 mm silné. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, uzené maso nebo slaninu na nudličky. V nádobě rozehřejme olivový olej, na kterém cca 10 minut restujeme brambory, cibuli a uzené maso. Potom přidáme na špalíčky nakrájenou oloupanou klobásu, očištěné, omyté a na nudličky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a pod poklicí podusíme 3 minuty. Potom pokrm zalijeme rozšlehanými, osolenými vejci a posypeme tymiánem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 25 minut. Upečenou tortillu nakrájíme na porce. Podáváme teplou i studenou, v obou případech chutná výborně.

Příloha: čerstvá zelenina ne sterilovaná zelenina

Celková doba přípravy cca 1 hodina
4-6 porcí

autoři: odborník , Mirka Kuntzmannová