Tipy na víkend v Plzeňském kraji: vepřové hody, fotbal nebo hvězdy Rallye Dakar

3. březen 2023

Tento víkend můžete zajet na zabijačku do pivovaru Chodovar. Pro milovníky motosportu bude zajímavá show Posedlí Dakarem v DEPO2015. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Závody na Špičáku

Přes 25 centimetrů prašanu, který na šumavském Špičáku připadl do tohoto pondělka, vylepšilo stav sjezdovek. Vrstva sněhu na sjezdovkách se stále pohybuje v rozmezí 20-60 centimetrů. Sobotní i nedělní program (4. a 5.3.) přinese také sportovní podívanou. Na spodní části trojky Slalomové se po oba dny pojedou lyžařské závody dětí, juniorů i dospělých. Pro veřejnost tak bude tato sjezdovka v části od Zalomeného vleku až k dojezdu o nastávajícím víkendu uzavřena.

Náš soused brouk

V hlavní budově Muzea Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech se v pátek 3. března otevírá a do 25. června 2023 potrvá výstava Náš soused brouk.

Náš soused brouk

Jedná se o dílo entomologa Vlastimila Procházky, který nenápadný svět hmyzu objevuje prostřednictvím svého fotoaparátu. Můžete si do detailu prohlédnout krásu brouků i pavoučků druhu skákavek. V. Procházka mapuje převážně okolí Rokycan, kde žije. K vidění jsou nosatci – brouci s dlouhými „nosy“, krasci, např. krasec třešňový, což je poklad mezi našimi brouky, tesaříci, z nichž zajímavý je kozlíček sosnový s obřími tykadly. Někteří z nich budou nejen na fotografiích, ale i ve 3D provedení. Pavoučci skákavky, na které se V. Procházka specializuje, se běžně vyskytují v našem okolí a můžete je potkat při odpolední procházce, stačí se jen pozorně dívat.

David Koller TOUR LP XXIII

V pátek 3. března od 20 hodin vystoupí v DEPO2015 v Plzni David Koller. Autor mnoha dnes již klasických hitů se nejvíce proslavil jako lídr rockové skupiny Lucie, kde působil v letech 1987 až 2005. Účinkoval i v dalších rockových formacích (Kollerband, Pusa, Žentour, Jasná páka), byl také hudebním producentem (Alice, Plexis, Oskar Petr, Walk Choc Ice, Lucie Bílá).

Pravá chodská zabijačka

V sobotu 4. března od 10 hodin se zváni na vepřové hody do pivovaru Chodovar. Těšte se na zabijačkové speciality na nádvoří restaurace Stará Sladovna, na průvod s maskami Chodovou Planou s kapelou Daliborka, prohlídky pivovaru a soutěže pro děti. Během odpoledne proběhne také rituál cejchování piva.

Zabijačka v Plzni na Borech

Masopustní zabijačka

Po roce se k Nákupnímu centru Area Bory vrací Zabijačkové hody. Uskuteční se v sobotu 4. března od 11 hodin na parkovišti před nákupním centrem. Řeznický mistr seznámí s výrobou jelit a jitrnic, poradí jak na zabijačkovou polévku nebo tlačenku, odpoví na dotazy milovníků těchto tradičních českých pochoutek.

Fotbal

V sobotu 4. března sehrají plzeňští fotbalisté domácí utkání 22. kola FORTUNA:LIGY. Ve Štruncových sadech začíná utkání FC Viktoria Plzeň vs. Sigma Olomouc v 15 hodin.

Posedlí Dakarem

V sobotu 4. března od 19 hodin se v DEPO2015 v Plzni koná zábavná talkshow s názvem Posedlí Dakarem. Martin Macík s posádkou je připraven bavit fanoušky českého motorsportu. Budete mít možnost zhlédnout výjimečné záběry z Rallye Dakar 2023. Kromě unikátního necenzurovaného dokumentu uvidíte naživo i vaše oblíbené závodníky. Těšte se na svérázný humor kluků ze Sedlčan a spousty neuvěřitelných zážitků z kabiny závodního kamionu Čendy od světového výrobce MM Technology.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související