Těstoviny se zelím

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny na 4 porce:

  • 400 g těstovin
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 g bílého hlávkového zelí
  • 250 g slaniny
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • kmín
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli najemno a slaninu na kostičky (cca 5x5 mm). V kastrolu rozpálíme olej, opečeme na něm slaninu a cibuli. Přidáme nakrájené zelí, osolíme a dusíme 10-15 minut.

Těstoviny uvaříme ve slané vodě s přídavkem olivového oleje. Po uvaření těstoviny slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme je okapat. Poté je vmícháme do zelí, dosolíme, opepříme a okmínujeme.

Těstoviny se zelím podáváme prohřáté, jako samostatný pokrm se saláty z čerstvé zeleniny.

Celková doba přípravy je 30 minut.