Šumavské řízky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova u Karlových Varů

Suroviny pro 4 porce:

4 plátky uzené krkovičky (uzená rolovaná plec)
600g brambor
1 lžička majoránky
2 stroužky česneku
1 vejce
80 -100g hladké mouky
pepř, sůl
olej na smažení

Postup:

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme do mísy, osolíme a necháme chvíli stát. Pak z nich vymačkáme vodu, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek, vejce a mouku. Vypracujeme těsto a na pánvi na oleji rozprostřeme ¼ těsta, jako bychom pekli bramborák. Na polovinu položíme plátek masa. Když je placka zespodu upečená, přeložíme druhou polovinu placky přes maso a dopečeme. Pak přendáme do pekáčku a při 180° C ještě chvíli dopečeme.


Přílohy: zeleninová obloha, zeleninový salát, kysané zelí


autor: posluchač