Španělská bramborová tortilla

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Španělská bramborová tortilla

Na bramborovou tortillu existuje řada receptů. V některých je větší množství tuku, jindy více vajec. Tortillu můžeme upravit také na vegetariánský způsob, tím, že vynecháme maso a uzeninu a do vaječné směsi můžeme přidat nastrouhaný sýr. Kromě petrželky lze použít i jiné bylinky, například čerstvý tymián.

Ingredience
  • 4 středně velké brambory
  • 3 různobarevné papriky
  • 1 středně velká cibule
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • ½ pórku
  • 1 lžíce másla
  • 100g uzeného masa
  • 100g pikantní klobásy
  • 3 vejce
  • 100 ml sladké smetany (stačí 12%)
  • mletý pepř
  • sůl
  • petrželka

Syrové brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky 3-4 mm silné. Omytý pórek, oloupanou cibuli, česnek a klobásu nakrájíme na plátky, uzené maso na nudličky. Na másle orestujeme cibuli, přidáme nakrájený česnek a nakrájené brambory a pod poklicí chvilku podusíme. Poté přidáme uzené maso a klobásu, očištěné, omyté a na proužky nakrájené papriky, připravený pórek, osolíme, opepříme a dusíme cca 5 minut. Potom pokrm zalijeme smetanou, do které jsme rozšlehali vejce. Mírně osolíme a pod poklicí pečeme tak dlouho než vejce ztuhnou. Můžeme též zapékat v troubě, ale v tom případě bez poklice. Před podáváním rozdělíme na porce a posypeme nakrájenou petrželkou. Tortilla dobře chutná i studená.

Příloha: čerstvá nebo sterilovaná zelenina

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko | zdroj: