Sokolov dokončuje pozemky pro stavbu rodinných domů na sídlišti Vítězná

27. září 2021 13:30

Město Sokolov dokončuje 11 parcel pro stavbu rodinných domů na sídlišti Vítězná. Náklady na jejich zasíťování včetně komunikací a veřejného osvětlení vyšly na osm milionů korun. S přípravou pozemků pro bytovou výstavbu chce radnice pokračovat i v dalších letech, například v Jižním lomu.

Pozemky vznikly v Roháčově ulici, která z jedné části sousedí se sídlištěm a z druhé s rodinnými domy. Lokalita má nedaleko k městským parkům i centru města. Parcely budou zkolaudovány na začátku října, poté je bude radnice nabízet k prodeji.

„Nejvíce se nám osvědčilo to, že sem přijdou nabídky a z nich budeme vyhodnocovat podle nabízené ceny. Nějakou představu o základní ceně, pod kterou nemůžeme jít, máme. Budeme mít znalecký posudek," řekl místostarosta Jan Picka.

Čtěte také

Dalších pět pozemků připravuje město na stejném sídlišti ve Vítězné ulici. S největší bytovou výstavbou se ale v příštích letech počítá u Jižního lomu. Jde o lokalitu, která je blízko centru a zároveň je nedaleko řeky Ohře, kde je cyklostezka i dostatek zeleně. Je také poblíž jezera Medard, které je již nyní oblíbeným rekreačním místem. K dispozici by tam mohlo být až 40 volných pozemků. Město nyní pracuje na přípravách projektu, financovat by jej chtělo i z dotace.

V posledních letech se nové parcely pro bytovou výstavbu v Sokolově připravovaly jen zřídka. Město je totiž obklopeno doly a není zde dostatek místa pro jejich výstavbu. Velké množství parcel nyní nenabízí ani soukromý investor. Sokolovsko se přitom potýká se značným odlivem obyvatel. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel byl úbytek lidí z celého regionu za první pololetí letošního roku nejvyšší ze všech okresů v Česku.

autor: Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související