Sokolov bude mít další obchvat

2. duben 2012

Sokolov si už brzy oddychne od současné dopravní zátěže. Během dvou let bude ve městě dokončena další etapa západního obchvatu směrem na Svatavu. Projekt se uskuteční v rámci programu odstranění ekologických škod.

Stavba západního obchvatu měst bude stát zhruba 153 miliónů korun a investorem je Karlovarský kraj. První část by měla být hotova na podzim roku 2014. Jak řekl místostarosta města Karel Jakobec, jde o projekt, který Sokolov rozhodně potřeboval. Dojde ke zklidnění dopravy ve městě, kudy denně projelo až 20 tisíc automobilů.

První část západního obchvatu je dlouhá zhruba jeden kilometr. Začíná na křižovatce mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem, která se změní v okružní. Dále trasa vede kolem důlní výsypky, míjí klášter a za ním překoná řeku Ohři po 160 metrů dlouhém mostu. Poté se napojí na silnici mezi Sokolovem a Citicemi. Na první část obchvatu naváže druhá, obchvat Svatavy.

Po dokončení celé stavby bude Sokolov vůbec prvním městem v regionu, které bude mít kompletně dokončený silniční obchvat..

Spustit audio