Smažené kedlubny
podle pana Pavla z Chomutova
Suroviny:
12 kedlubnů
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej
ocet
sůl
voda
Postup:
V osolené a mírně okyselené vodě uvaříme kedlubny do poloměka. Vyjmeme,
nakrájíme na středně silné plátky, obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.
Přílohy: bramborová kaše, brambory, zeleninový salát
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.