Rychlí utopenci

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jiřiny ze Staňkova.

Suroviny na utopence:

6 libových párků nebo buřtů
3 cibule

Suroviny na lák:

8 lžic vody
4 lžíce worchestrové omáčky
4 lžíce kečupu
4 lžíce obyčejné hořčice
4 lžíce oleje
4 lžíce octa
2 lžičky sladké papriky
sůl a pepř podle chuti

Postup:

Párky nebo buřty nakrájíme na kolečka, cibuli na menší plátky a společně je promícháme.

Lák svaříme na hustou kaši, mícháme, až se pěkně spojí.

Připravíme si sklenici - do ní na dno dáme 3 lžíce láku, přidáme párky a střídáme - párky s cibulí a lák, který musí být horký.

Přikryjeme, necháme ve sklenici půl hodinky stát; po vychladnutí, můžeme jíst.

autor: posluchač