Rychlá bábovka

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Miloslavy z Chodova

Suroviny:

odměřujeme 1/4 l hrnkem

2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek moučkového cukru
1/2 hrnku oleje
1 hrnek vlažného mléka
3 celá vejce


Postup:

V míse dobře promícháme všechny suroviny. 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme kakao, promícháme a nalijeme do formy. Bábovku pečeme při teplotě 180°C po dobu 35 - 40 minut. Po zchladnutí bábovku vyklopíme na talíř a pocukrujeme.

Bábovka vydrží dlouho vláčná (tedy pokud ji hned nesníme!)

autor: posluchač