Rychlá bábovka
podle paní Miloslavy z Chodova
Suroviny:
odměřujeme 1/4 l hrnkem
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek moučkového cukru
1/2 hrnku oleje
1 hrnek vlažného mléka
3 celá vejce
Postup:
V míse dobře promícháme všechny suroviny. 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme kakao, promícháme a nalijeme do formy. Bábovku pečeme při teplotě 180°C po dobu 35 - 40 minut. Po zchladnutí bábovku vyklopíme na talíř a pocukrujeme.
Bábovka vydrží dlouho vláčná (tedy pokud ji hned nesníme!)
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.