Rozlítané ptáčky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle pana Petra ze Štychu u Dobřan

Suroviny:


3/4 kg kvalitního hovězího masa (může být i vepřové)
trochu sádla nebo oleje
2 cibule
párek
okurka
1 vejce vařené natvrdo
10dkg anglické slaniny
koření – sůl, pepř, červená paprika, drcený kmín
hořčice


Postup:

Cibuli zpěníme na oleji nebo sádle, přidáme plátky masa, které jsme osolili, přidali pepř, drcený kmín, papriku a potřeli hořčicí. Dusíme do měkka. Plátky masa vyndáme, do omáčky přidáme na kousky nakrájený párek, anglickou slaninu, okurku a omáčku zahustíme (chlebem, moukou nebo jíškou). Nakonec přidáme nakrájené vařené vejce a vrátíme plátky masa.

Podáváme s rýží nebo kynutým knedlíkem.

autor: posluchač