Roláda s ovocem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie ze Starého Lázu

Suroviny:

4 vejce
1 sáček vanilkového cukru
125 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
1 sáček čokoládového pudinku
50 g kakaa

Náplň:

250 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
250 g měkkého tvarohu
50 g moučkového cukru
200 g ovoce - jahody, kiwi, mandarinky apod.

Ozdobení:

50 g čokoládových hoblinek
ovoce na dozdobení rolády

Postup:

Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a bílky s krupicovým cukrem na
pevný sníh. Obě hmoty spojíme a vmícháme prosátou mouku s pudinkovým práškem
a kakaem.
Hotové těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200° C po dobu 15 minut.
Korpus sundáme z plechu, poprášíme hladkou moukou, otočíme na čistý papír a
necháme vychladnout.

Náplň:

Vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku. Tvaroh
smícháme s cukrem a přidáme šlehačku.
2/3 náplně natřeme na korpus, nakrájíme ovoce a rozložíme na náplň. Roládu
stočíme do pečícího papíru a necháme ztuhnout.
Poté papír rozbalíme, roládu potřeme zbylým krémem, obalíme v čoko
hoblinkách a navrch dozdobíme ovocem.

autor: posluchač