Roláda s ovocem
podle paní Marie ze Starého Lázu
Suroviny:
4 vejce
1 sáček vanilkového cukru
125 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
1 sáček čokoládového pudinku
50 g kakaa
Náplň:
250 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
250 g měkkého tvarohu
50 g moučkového cukru
200 g ovoce - jahody, kiwi, mandarinky apod.
Ozdobení:
50 g čokoládových hoblinek
ovoce na dozdobení rolády
Postup:
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a bílky s krupicovým cukrem na
pevný sníh. Obě hmoty spojíme a vmícháme prosátou mouku s pudinkovým práškem
a kakaem.
Hotové těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200° C po dobu 15 minut.
Korpus sundáme z plechu, poprášíme hladkou moukou, otočíme na čistý papír a
necháme vychladnout.
Náplň:
Vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku. Tvaroh
smícháme s cukrem a přidáme šlehačku.
2/3 náplně natřeme na korpus, nakrájíme ovoce a rozložíme na náplň. Roládu
stočíme do pečícího papíru a necháme ztuhnout.
Poté papír rozbalíme, roládu potřeme zbylým krémem, obalíme v čoko
hoblinkách a navrch dozdobíme ovocem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.