Řízek v sýrovém bramboráku

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Hanky z Chebu

Suroviny:

kuřecí nebo krůtí řízky dle počtu strávníků
hladká mouka
2 větší brambory
15 dkg uzeného tvrdého sýra
2 - 3 stroužky česneku
2 vejce
2 lžíce horkého mléka
strouhanka
špetka majoránky
mletý kmín, sůl

Postup:

Brambory nastrouháme najemno, vymačkáme z nich vodu a spaříme vařícím
mlékem. Promícháme s nastrouhaným sýrem, vejcem, česnekem a kořením.
Řízky obalujeme v hladké mouce, bramborovém těstě a následně ve strouhance.
Smažíme z obou stran dozlatova.

Přílohy: zeleninové saláty, vařené brambory…

autor: posluchač