Projekt nových apartmánů v Jáchymově je ve stádiu prvních studií

1. prosinec 2023 13:00

V jáchymovském kulturním domě se v tomto týdnu sešly desítky lidí. Zajímala je první oficiální prezentace projektu nových apartmánů na kraji města připravená investorem.

V Jáchymově by měl do deseti let vyrůst nový apartmánový komplex. V pěti domech má vzniknout víc než 500 bytů, včetně nutného zázemí a lanovky na Klínovec. Projekt počítá s využitím pozemků v blízkosti někdejšího pracovního tábora Bratrství.

Webové stránky připravovaného projektu Apartmány Bratrství najdete zde.

Nové apartmány část veřejnosti a zastupitelů názorově rozděluje. Před nedávnem kvůli tomu zastupitelé vyměnili starostu a městskou radu při velmi bouřlivém veřejném zasedání. Večerní prezentace investora je ale klidná.

S projektovým manažerem Jiřím Heinlem diskutuje kolem čtyř desítek lidí. Chtějí znát dopady stavby na životní prostředí, a také to jak se stavbaři vypořádají s nestabilním terénem a jaký bude mít projekt finanční přínos pro samotné město.

Investor už vykoupil část potřebných pozemků

Lidé se na prezentaci seznámili s úvodní finanční rozvahou. Zástupci investora navíc přepokládají spolupráci s vedením města. Reakce přítomných jsou po setkání různé. Prezentace část lidí v sále nepřesvědčila.

Diskuse o projektu nových apartmánů budou samozřejmě pokračovat. Skupina odpůrců chce nechat o záměru rozhodovat veřejnost v místním referendu.

Spustit audio

Související