Sál v Císařských lázních získal ocenění v rámci soutěže Interiér roku

17. květen 2024 13:30

Vestavba multifunkčního sálu v Císařských lázních architekta Petra Hájka uspěla v devátém ročníku soutěže Interiér roku, kde získala Cenu zahraničních médií. Ta byla v soutěži vyhlášena poprvé právě v tomto ročníku. Karlovarský kraj tak získal cenu jako první v historii soutěže. 

„Letošní ročník byl doslova nadupaný skvělými projekty. Také proto máme z ceny tak velkou radost, vždyť Císařské lázně uspěly mezi 233 uchazeči z Česka i Slovenska. Navíc o ní rozhodovali zástupci prestižních evropských mediálních domů, tedy znalci oboru. Toto ocenění jednoznačně potvrzuje jedinečnost sálu, který se za necelý rok fungování stal centrem dění mnoha koncertů, akcí, přednášek a konferencí,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje Patrik Pizinger. 

Vyhlášení výsledků se konalo jako vyvrcholení kongresu o bydlení, designu a architektuře Living Forum v pražském Centru současného umění DOX. Sál v Císařských lázních se kromě vítěze kategorie Cena zahraničních médií stal také finalistou kategorie Cena novinářů a finalistou kategorie Veřejný interiér II.            

Projekt do soutěže přihlásil Karlovarský kraj. Bližší informace o projektu vestavby multifunkčního sálu v Císařských lázních a fotografie jsou dostupné na webu soutěže, kde kde je možné prohlédnout si všechny přihlášené projekty.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio