Před dvaceti léty vyšla Lilie od skupiny Kečup

21. prosinec 2019

Už 34 let těší posluchače a řady fanoušků a především fanynek svými písněmi plzeňská skupina Kečup. Oficiálně vznikla v Nýrsku a její první vystoupení se odehrálo na Silvestra roku 1985 v Dešenicích.

První album s názvem Čau brouku vyšlo skupině v roce 1994. Avšak stejně tak jako u mnoha jiných skupin se i v historii Kečupu objevily spory a rozchody. Tím nejvážnějším byl rozkol, který se objevil v roce 2002. Tehdy se nálada mezi jednotlivými členy ocitla na bodě mrazu a jak sami řekli, trochu ukvapeně a hlavně špatně vyhodnotili situaci. Z Kečupu odešel kytarista a zpěvák Dan Dobiáš. Po dvanáctileté přestávce se tvůrčí duo Dan Dobiáš a Karel Paul dalo opět dohromady a Kečup se vypravil na úspěšné turné. Rockový kvartet Kečup, stále jeden z nejpopulárnějších v Plzeňském kraji, hraje dál ve výborné formě.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.