Pondělní Noční linka: Nečekaný úspěch

3. květen 2021

Čím jste kdy a koho překvapili a navíc jste sklidili nečekaný úspěch? Bylo to ve vaší práci, kdy jste stihli třeba mnohé věci udělat nejen dobře, ale předčasně? Nebo to bylo doma, kdy jste zařídili úplně nově část vašeho bytu? Nebo jste se něco naučili, o čem jste si mysleli, že nikdy nezvládnete? A nebo překvapujete vařením, dobrotami a specialitami, které sklízejí úspěch nejen u vašich blízkých?

Kdo by nechtěl někdy sklízet úspěch a radovat se společně s ostatními a pochlubit se svými výkony. Ne každý z nás je ale například vrcholovým sportovcem a tak se nemůže pochlubit třeba zlatou medailí. Život ale není jen o medailích, úspěch můžeme sklízet v mnoha oblastech našeho působení. A co vy?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.