Počasí v Tokiu bylo hrozné. V horších podmínkách jsem snad nikdy nehrála, říká Vondroušová

5. srpen 2021

Tenisu se věnuje od čtyř let, ve svých sedmnácti okusila finále French Open a dnes je považovaná za největší talent tohoto sportu v Čechách. Markéta Vondroušová vybojovala před pár dny stříbrnou medaili na letních olympijských hrách v Tokiu a byla naším hostem.

Dnes dvaadvacetiletá hráčka se narodila v Sokolově. Kromě tenisu holdovala fotbalu, florbalu či atletice. Brzy se také naučila lyžovat. A byl to právě otec, kdo s ní začal tenis hrát. Sportovní talent ale Vondroušová nejspíš zdědila po své matce, která hrála volejbal za Slavii Praha.

V patnácti letech se nadějná hráčka přesunula do Prahy, kde začala trénovat za klub 1. ČLTK. O přesunu do hlavního města rozhodlo vítězství v žákovském turnaji, ve kterém porážela i chlapce.

Letos jako olympijská debutantka vyrazila Markéta Vondroušová do Tokia a i přes finálovou porážku se postarala o největší singlový úspěch českého tenisu. Jediné tenisové zlato získal ještě v československých dobách Slovák Miloslav Mečířvítěz dvouhry při návratu tohoto sportu do olympijského programu v Soulu 1988.

Ochutnala borůvkové knedlíky u babičky v Sokolově, s jakými ambicemi do Japonska odjížděla a jaké jsou její další, nejen sportovní plány? Poslechněte si zajímavý rozhovor!

autoři: Andrea Vajnar , Radim Jehlík | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio