Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou recept podle paní Miloslavy z Chodova u Karlových Varů Suroviny: na piškot: 4 žloutky 20dkg cukru krupice 4 lžíce horké vody 20 dkg polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva sníh ze 4 bílků špetka soli na krém: 1/2l mléka 2 čokoládové pudinky 4 lžíce cukru 1 vanilkový cukr 1 tvaroh 1 hera na zdobení: šlehačka v prášku nastrouhaná čokoláda Postup: Žloutky s cukrem a horkou vodou našleháme do pěny. Postupně přidáme mouku s práškem do pečiva, špetku soli a vmícháme tuhý sníh. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě při 180°C asi 20 minut. Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme pudink. Do vlažného pudinku vmícháme vanilkový cukr, zašleháme tvaroh a přidáme heru. Krém natřeme na vychladlý piškot. Nakonec ušleháme šlehačku v prášku dle návodu. Piškot ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.]]>

autor: posluchač