Papriky plněné houbami

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova

Suroviny pro 4 porce:

8 paprik
400 g čerstvých hub (hříbků nebo žampionů)
3 lžíce másla
6 lžic strouhanky
150 g strouhaného eidamu
2 cibule
sůl a pepř
olej na vymazání plechu
80 g špeku nebo slaniny
50 ml světlého piva

Postup:

Papriky podélně přepůlíme, odstraníme semínka. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na troše másla. Přidáme houby, zbylé máslo a za občasného míchání dusíme do odpaření tekutiny. Směs zahustíme strouhankou a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme 2/3 strouhaného sýra a dochutíme solí a pepřem. Papriky opláchneme a naplníme houbovou směsí. Dáme na vymazaný plech, posypeme zbytkem sýra a na nudličky nakrájeným špekem či slaninou.
Vložíme do trouby a pečeme při 180° C cca 20min. Během pečení podléváme pivem.

Servírujeme na nahřáté talíře.

Přílohy: opečené brambory

autor: posluchač