Papriky plněné houbami
podle paní Aleny z Chodova
Suroviny pro 4 porce:
8 paprik
400 g čerstvých hub (hříbků nebo žampionů)
3 lžíce másla
6 lžic strouhanky
150 g strouhaného eidamu
2 cibule
sůl a pepř
olej na vymazání plechu
80 g špeku nebo slaniny
50 ml světlého piva
Postup:
Papriky podélně přepůlíme, odstraníme semínka. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na troše másla. Přidáme houby, zbylé máslo a za občasného míchání dusíme do odpaření tekutiny. Směs zahustíme strouhankou a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme 2/3 strouhaného sýra a dochutíme solí a pepřem. Papriky opláchneme a naplníme houbovou směsí. Dáme na vymazaný plech, posypeme zbytkem sýra a na nudličky nakrájeným špekem či slaninou.
Vložíme do trouby a pečeme při 180° C cca 20min. Během pečení podléváme pivem.
Servírujeme na nahřáté talíře.
Přílohy: opečené brambory
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.