Otevření hotelu Thermal v Karlových Varech se připravuje na začátek léta

28. duben 2021 10:45

V karlovarském hotelu Thermal pokračuje celková rekonstrukce za víc než půl miliardy korun. Pokud to vládní protiepidemická opatření dovolí, první hosty by měl přivítat v červnu.

Modernizaci má za sebou 120 pokojů a 6 apartmá. Vyměnila se klimatizace na všech pokojích, posílila se požárně bezpečnostní opatření a snížila se energetická náročnost celé budovy. Zateplené jsou všechny střechy a terasy. Aktuálně se mění okna na hlavní hotelové věži.

První návštěvníky by měl hotel přivítat v červnu. „Otevření hotelu chystáme s počtem asi 120 pokojů na začátek června. V případě, že dojde k rozvolnění a hotely budou moci být otevřené, bude se pokračovat, celková realizace by měla být ukončená v květnu roku 2022,“ uvedla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová z hnutí ANO.

Dále pokračuje rekonstrukce bazénu hotelu Thermal, ten by se měl otevřít v červenci. Venkovní vana z nerezu bude nově rozdělená do několika částí. V té největší bude běžně upravená voda, menší část naplní voda vřídelní.

Opravy bazénu vyjdou na zhruba 140 milionů korun. „Od ledna se realizuje práce na obálce a na střechách. Předpokládaná doba realizace zpřístupnění bazénu veřejnosti by měla být v průběhu července letošního roku,“ doplnila Pfeffer Ferklová.

autoři: Monika Červená , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související