Rekonstrukce hotelového bazénu Thermal začíná. Hlavní práce mají skončit v polovině příštího roku

4. prosinec 2020 10:00

V areálu hotelu Thermal v Karlových Varech začínají s vyklízením a demontáží původního zařízení dlouhodobě uzavřeného bazénu. Následovat bude jeho přestavba na bazénové centrum.

„V nejbližších dnech začneme s dlouho očekávanou rekonstrukcí bazénu a bazénové technologie. Zatím jsme prostory vyklidili od cenných artefaktů. Začne stavební práce na obálce, což znamená - opravy teras, výměna skel, izolace těch prostor, které lze odizolovat,“ uvedl ředitel hotelu Vladimír Novák.

Venkovní bazén bude doplněn o vodní atrakce poskytující vyžití pro širokou veřejnost, vznikne zde také saunové centrum. Celková kapacita saunového a bazénového komplexu v jednom okamžiku bude 700 lidí a nabídne práci více než 50 zaměstnancům.

Provozovat ho bude společnost Saunia, která provozuje v České republice sedm saunových komplexů a dalších sedm je ve výstavbě. Strategií společnosti Saunia je stát se největším provozovatelem bazénových a saunových světů v regionu střední Evropy.

Vybudování bazénového a saunového komplexu ve SPA Hotelu Thermal je součástí celkové rekonstrukce hotelu Thermal. Hlavní stavební práce by měly skončit v červnu příštího roku. „Do festivalu bychom měli mít většinu hotelových pokojů hotovou s novými okny a balkonovými dveřmi. Celá obálka hotelu Thermal by měla vypadat tak jako v roce 1977. Měli bychom mít funkční bazén,“ řekl Novák.

Podle schváleného investičního plánu bude stát celková rekonstrukce hotelového komplexu včetně bazénu 580 milionů korun.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související