Ostrov se připravuje na výběr nového provozovatele MHD

26. únor 2019 10:00

Město Ostrov se připravuje na výběr nového provozovatele městské hromadné dopravy (MHD). Smlouva s Dopravním podnikem Karlovy Vary vyprší na konci června. 

Nový dopravce by měl jezdit podle upravených jízdních řádů, ze kterých město zřejmě vyřadí málo vytížené spoje. Využitím jednotlivých spojů se nyní zabývá ostrovský městský úřad.

„Dáváme dohromady analýzu vytíženosti jednotlivých spojů ve městě. Do výběrového řízení budeme zařazovat ty spoje, které jsou nejvytíženější a kde skutečně dává smysl, aby ta hromadná doprava jezdila. Troufám si tvrdit, že nejvytíženější budou spoje, které ráno využívají lidé k dopravě do zaměstnání a odpoledne zpět do města,“ řekl starosta Ostrova Jan Bureš.

Dopravní podnik Karlovy Vary zajišťuje MHD pro Ostrov od léta 2017

V roce 2017 přestal fungovat městský dopravní podnik a nahradil ho právě podnik Karlových Varů. Jízdní řády se v posledních letech několikrát změnily, naposledy loni na jaře, když v Ostrově začal fungovat Senior Expres. Levná doprava pro seniory snížila vytíženost některých linek. V roce 2018 dalo město za městskou hromadnou dopravu 3,4 milionu korun, o rok dříve to bylo přes čtyři miliony.

MHD jezdí v Ostrově na třech linkách. Propojují centrum města s průmyslovou zónou, nádražím a nejvíce navštěvovanými obchody. Kritériem pro výběr nového dopravce bude nejnižší cena.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio