Opravy na Chebském mostě v Karlových Varech skončí do začátku školního roku

30. srpen 2024 10:15

Karlovy Vary chtějí do začátku školního roku dokončit opravy na části Chebského mostu. Část mostu nad průtahem města, takzvaný Chebský most III, se od března opravuje. Omezení by ale měla trvat jen do neděle.

 Na posledním kontrolním dnu se zástupci města chtěli ujistit, že v pondělí 2. září, kdy začíná školní rok a dá se očekávat daleko silnější provoz ve špičkách, bude doprava na mostě v normálním režimu.

„Finální pokládka povrchu vozovek bude provedena v sobotu, v pondělí tak bude most pro automobily i autobusy bez problému průjezdný. Chodcům už také plně slouží opravený chodník na západní straně mostu,“ uvedl mluvčí magistrátu Jan Kopál. Poslední práce, která se bude na mostě provádět ještě po 2. září, je římsa a chodník na východní straně mostu, u magistrátu města.

Důvodem opravy mostu byl výsledek poslední hlavní mostní prohlídky a také předpokládaná zvýšená dopravní zátěž mostu při budoucí rekonstrukci samotného historického Chebského mostu. Oprava zahrnovala výměnu dilatačních závěrů, výměnu chodníkových říms a celé konstrukce chodníků, celoplošnou opravu krytu komunikace, a to včetně přilehlých křižovatek. Stavební práce začaly v březnu a vyjdou na téměř 15 milionů korun bez DPH.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio