Opravy propadlé silnice mezi Sedlecem a Rosnicemi vstupují do závěrečné etapy

31. březen 2020 14:30

Dopravu mezi karlovarskými částmi Sedlec a Rosnice komplikuje od poloviny loňského roku dopravní omezení. Způsobily ho sesuv půdy a následné praskliny uprostřed silnice. V místech havárie teď pracují stavební stroje, aby poškozený úsek co nejdříve uvedly do běžného provozu.

Nákladní automobily a bagr odstraňující betonové panely z povrchu silnice. Tak vypadá komunikace na kraji městské části Sedlec. Loni v létě tady sesuv půdy zastavil dopravu. Do blízkých částí Rosnice a museli jezdit oklikou. Jen částečně se situace zlepšila ve chvíli, kdy správa silnic poškozený úsek provizorně pokryla betonové panely.

„Silnice se uzavřela vloni v srpnu po velkém poklesu, který tam vznikl v souvislosti s výstavbou domu na vedlejším pozemku. Čekali jsme na statická opatření, než jsme mohli provést opravu silnice,“ popsal problémy komunikace, pod kterou vede vodovodní přivaděč do nedalekého Ostrova ředitel Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje Jan Lichtneger.

Vyšetřování celého případu dále pokračuje. Kdo bude škodu za téměř 1 milion korun hradit, se stále neví. Poškozený úsek teď čekají takzvané zkoušky únosnosti. Ty ukážou, jestli je dostatečně pevný pro běžný provoz. Pokud bude vše v pořádku, následovat bude finální etapa oprav. Se zprůjezdněním úseku Krajská správa a údržba silnic počítá mezi 2. až 3. dubnem.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související