Oprava průtahu v Karlových Varech bude hotová koncem října

7. září 2023 10:35

Řidiči v Karlových Varech musí počítat s omezením na průtahu městem. Průjezd komplikuje výměna asfaltu, který byl ve špatném stavu. V současné době pokračuje druhá etapa oprav ze čtyř.

Za opravy zaplatí státní Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) 34 milionů korun. Práce silničáři rozdělili do čtyř etap, které na sebe navazují. První etapa začala v srpnu a už je dokončená. Podle Jiřího Balouna z karlovarské pobočky ŘSD bude kompletně hotovo koncem října.

Čtěte také

„Stav vozovky na celém průtahu už byl nevyhovující. Začaly se nám tu dělat trhliny včetně síťových trhlin, což znamená, že už jsou špatně i spodní konstrukce. Tudíž jsme se rozhodli, že uděláme opravu. Lokálně se opravují i konstrukční vrstvy,“ řekl Baloun.

První, již dokončená etapa z celkových čtyř se týkala úseku od křižovatky u Lidlu k benzince OMW ve směru na Ostrov. Stavební stroje aktuálně pracují v protisměru, tedy ve směru na Sokolov. Třetí etapou oprav bude koncem září průtah na mostě u obchodního domu Tesco. Na závěr bude opraven úsek u odbočky na Dalovice.

Rekonstrukce se týká také sjezdů a nájezdů na průtah

Přes průtah projede denně přes 34.000 osobních i nákladních aut. Řidiči teď v souvislosti se stavebními pracemi musí počítat s omezeními. Především v ranních a odpoledních hodinách se tvoří na průtahu kolony, sjezdy i nájezdy bývají ucpané. V úseku je rychlost snížená na 50 kilometrů za hodinu. Dopravu tam hlídají policisté.

Životnost vozovky se díky opravám prodlouží podle silničářů na dalších deset let. „Samozřejmě záleží, jak je ta silnice zatížená. Ale třeba teď se ta vozovka opravuje po delší době než je deset let, doteď jsme dělali pouze záplaty,“ doplnil Baloun.

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroj: ČTK/Český rozhlas
Spustit audio