Omlazující gojské kuře

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Iva Růžičky z plzeňského Švejk restaurantu

Suroviny:

4 kuřecí stehna
50g kustovnice čínské
2 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce sezamu
sůl
mletá sladká paprika
voda


Postup:

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Sezam orestujeme v pánvi na sucho.Na dno zapékací misky rozprostřeme pokrájenou cibuli s česnekem, přidáme sušenou kustovnici, osolená a opaprikovaná kuřecí stehna a nakonec posypeme opraženým sezamem. Podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a pečeme při teplotě 180°C po dobu 20 minut. Během pečení podléváme výpekem. Poté sundáme pokličku, zvýšíme teplotu a dopečeme.


Příloha: zeleninový salát, rýže

autor: šéfkuchař

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.