Obyvatelé uzavřených okresů Cheb a Sokolov dostávají chirurgické roušky

16. únor 2021 15:25

Na Sokolovsku a Chebsku dostávají lidé roušky, které do kraje poslal stát. Obyvatelé nejvíc postižených regionů si jich mezi sebou rozdělí půl milionu. Někde rozdávají pomůcky města a obce přímo na ulici, jinde vytvořily výdejní místa. Třeba v Kynšperku nad Ohří.

Kino nebo infocentrum – tam všude si obyvatelé Kynšperku nad Ohří můžou vyzvednout roušky, které do nejvíc postižených regionů koronavirem poslal stát, zájem o ně je velký. „S vedoucí městského kulturního střediska jsme se domluvili, že uděláme dvě výdejní místa. Jedno je na radnici v infocentru a druhé je v kině,“ uvedl starosta Tomáš Svoboda z ČSSD.

Lidé si mezi sebou rozdělí 15 tisíc ochranných pomůcek, na každého občana tak připadnou zhruba tři roušky. Obyvatelé tuto možnost vítají. Roušky si můžou vyzvednout od pondělí do pátku v čase od 9 do 17 hodin.

Do Karlovarského kraje dorazilo ze státních rezerv celkem půl milionu roušek, které si rozdělí právě obyvatelé uzavřených okresů. Spolu s nimi dorazilo také 24 tisíc respirátorů určených pro základní a mateřské školy.

Více v reportáži:

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio