Obyvatelé Sokolova sepsali petici. Žádají město o zvýšení bezpečnosti na frekventovaném přechodu

Sokolovská ulice v Sokolově by se měla změnit. Podle některých obyvatel města totiž není bezpečná. Nelíbí se jim hlavně řešení jednoho z přechodů a sepsali proto petici.

Nebezpečný a špatně řešený – tak vnímají někteří obyvatelé Sokolova přechod pro chodce u pošty v Sokolovské ulici. Odkazují se na vlastní zkušenosti, ale taky na nehody, které se tu staly. Poslední z nich byla tragická a zemřel při ní 76letý senior.

Podobným nehodám by do budoucna mohl zabránit nový zpomalovací retardér, přejí si lidé ze Sokolovské ulice, kteří podepsali petici. Založil ji Michal Šedivec. Pod dokument se dosud podepsalo celkem 105 lidí z toho zhruba 100 obyvatel Sokolovské ulice.

V současnosti se peticí zabývá i vedení města, které chce dopravní situaci konzultovat s policií. „Probírali jsme to na radě města s tím, že bude ještě dostatek času petici probrat i na zastupitelstvu, kam ji předávat budeme. Začali jsme pracovat na tom, že ve spolupráci s dopravním inspektorátem budeme chtít vědět, zda a za jakých podmínek by tam ten retardér povolili,“ řekl místostarosta Jan Picka.

Kromě zpomalovacího retardéru by chtěla radnice problém i řešit i jinak. Pověřila proto odbor rozvoje města, aby začal připravovat projektovou dokumentaci. Díky ní by se měla v budoucnu celá křižovatka upravit.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio