Čtyři druhy masa a spoustu zeleniny. Uvařte opravdu silnou polévku

Možná se vám tato polévka může zdát trochu přemrštěná v množství použitých surovin. Ale až ji uvaříte a ochutnáte, zjistíte, že je velmi lahodná. Všeho je v ní tak akorát.

Ingredience
  • 500 g zadního hovězího masa
  • 250 g vepřového srdce
  • 100 g vepřových jater
  • 120 g uzeného bůčku
  • 250 g kořenové zeleniny
  • květák, pór, kapusta
  • sůl

Omyté maso, srdce a játra vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu vaříme téměř doměkka. Potom přidáme očištěnou zeleninu, osolíme a dovaříme. Když je vše měkké, maso vyjmeme, část ho nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Tato silná polévka nás postaví na nohy. Vhodná je během celého roku. Vždyť ne nadarmo se říká, že polévka je grunt.

autor: iko

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.