Nejnovější
-
Jídlo
Supersnídaně z pohanky. Přípravu zvládnou i děti
Pohanka je zdravá a tělu prospěšná. Tenhle recept se bude hodit i školákům, kterým už to ve škole začalo. Někteří si takovou snídani jistě i sami připraví.
-
Jídlo
Těstovinové hnízdo s masovou náplní. Vynikající rychlovka
I když je to opravdová „rychlovka“ , neznamená, že bychom jídlo nějak ošidili. Naopak. Vždyť maso, zelenina, těstoviny, to je kombinace, která nezklame.
-
Jídlo
Bublanina s borůvkami. Vyzkoušejte senzační šlehané těsto
S těstem lze kouzlit. Odeberte trochu mouky, nahraďte ji strouhanými ořechy, mandlemi či kokosem a máte jiný moučník. Může se z něj připravit bábovka i korpus na dort.
-
Jídlo
Letní karbanátky. Místo masa spoustu zeleniny
Báječný oběd, vhodný pro horké letní dny. Po takovém jídle nebudeme mít těžký žaludek a přece se dobře zasytíme.
-
Jídlo
Rychlé domácí žemle. Rodina vás za takovou snídani určitě pochválí
Pečivo se hodí jak ke snídani, tak jako příloha k různým pokrmům. Je ale výborné jen tak k zakousnutí. Kdo by si chtěl víc pohrát, může uplést housky nebo vytvořit rohlíky.
-
Jídlo
Karotka s máslovou omáčkou a mandlemi. Oblíbené jídlo Vlasty Buriana
Jedná se o opravdovou rychlovku, ale nesmírně dobrou a zdravou. Mrkev nebo karotku připravujeme převážně jako dušený pokrm s masem nebo s hráškem, leckdy jen jako přílohu.
-
Jídlo
Králičí stehna na smetaně. Maso se před pečením marinuje ve vinném nálevu
Podle tohoto receptu můžeme připravit i jiné druhy masa, jen přizpůsobíme dobu marinace a dušení. Třeba vepřové maso budeme marinovat i dusit déle.
-
Jídlo
Zelnice a Židovské brambory. Výtečná staročeská jídla
Tato jídla pocházejí z Přešticka. V kraji se husařilo, to znamená, že se pěstovaly ve velkém husy, bylo dost husího sádla a škvarků. Ani o hlávkové zelí nebyla nouze.
-
Jídlo
Lišácká hovězí pečeně. Něco pro milovníky hub a masa
Prý rostou! A lišek je podle slov některých houbařů celkem dostatek. V tomto receptu si v kuchyni pohrajeme s přípravou delší dobu, ale výsledek stojí za to.
-
Jídlo
Citronové řezy. Svěží moučník pro horké dny
Vyzkoušejte osvěžující řez s příjemně nakyslým krémem. Mohlo by to být to pravé pro letní horké dny. Navíc jde o rychlý a nenáročný recept.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Vaření s Mirkou Kuntzmannovou
Rozmanité kuchařské recepty z celého světa, vyzkoušené v kuchyni Mirky Kuntzmannové.
Čas vysílání
pátek 9:10 | Plzeň |
pátek 9:10 | Karlovy Vary |
Další pořady
-
Na cestě
Je dávnou specialitou naší malé země, že o víkendech vyrážejí z měst trampové s nabalenými usárnami, teletinami, krosnami či prostě baťohy a směřují do přírody.