Roštěná Estherházy
podle paní Mirky
Suroviny:
4 plátky roštěné po cca 150 g
1 lžíce sádla
1 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
120 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
1 lžíce másla
70 g uzené slaniny
1 lžíce hladké mouky
250 ml kysané smetany
1 lžička kapr
1 citrón
několik kuliček pepře
1 bobkový list
mletý pepř
sůl
vývar
Postup:
Očištěné roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a z obou stran opečeme na rozpáleném sádle. Opečené vyjmeme a uložíme na teplém místě. Na zbylém sádle po opékání masa orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme koření, přilijeme vývar a vložíme zpět opečené maso. Když je maso měkké, přidáme na nudličky nakrájenou a na másle krátce podušenou zeleninu, plátky citrónu, kapary, zalijeme kysanou smetanou a krátce povaříme.
Příloha: vařené brambory, těstoviny, dušená rýže
Celková doba přípravy 30 minut
4 porce
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka