Pečárky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

recept zaslala Kateřina Čelišová z Plzně

Suroviny:

1 kg brambor
sádlo
6 stroužků česneku
kmín a sůl


Postup:

Brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky a poskládáme na plech, který vytřeme sádlem. Brambory posolíme, pokmínujeme a pečeme v předehřáté troubě. Občas potíráme vodou či lépe sádlem s rozetřeným česnekem. Když jsou brambory opečené z jedné strany, obrátíme je, znovu potřeme a dopečeme i druhou stranu.

Míra užití česneku záleží na naší chuti.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.