Domácí zahuštěná cibulačka
recept podle šéfkuchaře Michala Krejčího
Suroviny:
4 středně velké cibule
3 lžíce hrubé mouky
1/4 másla
1 dcl bílého vína
1 vejce
sůl
bílý pepř
krutony z bílého pečiva
sýr na posypání
Postup:
Oloupanou cibuli překrojíme a nakrájíme na slabé plátky, orestujeme na másle, osolíme, přidáme bílý pepř, zahustíme hrubou moukou, přidáme 1 celé vejce a orestujeme. Přilijeme bílé víno, necháme odvařit a naředíme vodou, nebo zeleninovým vývarem. Povaříme a dochutíme.
Polévku podáváme s krutony z bílého pečiva posypanými sýrem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.