Nevíte kam o víkendu vyrazit? Máme pro vás pár tipů!

21. červen 2019 17:00

Užijte si víkend při komentované prohlídce bývalých lázní v Kyselce u Karlových Varů, zajděte do muzea nebo galerie a nenechte si ujít mezinárodní hudební festival v Mariánských Lázních! Máme pro vás pár tipů, kam se o víkendu v Karlovarském kraji podívat. 

Krajská knihovna Karlovy Vary připravila pro děti od 7 let na sobotu 22. června tradiční šachový den. Zájemci si kromě hraní šachu mohou změřit své znalosti a dovednosti v kvízu. Setkání šachových nadějí začne v 10 hodin. Ve stejný čas začnou středověké slavnosti císaře Rudovouse na Chebském hradě. Vyzkoušet si budete moct střelbu z replik dobových luků a kuší.

Komentovaná prohlídka bývalých lázní v Kyselce u Karlových Varů začíná v sobotu od 10 hodin u tamního kina. Během hodinové procházky se lidé dozvědí zajímavosti z historie a novinky o obnově areálu. Cesta končí v Mattoni Muzeu. Interaktivní galerie Becherova vila zve na výstavu Nejen Broučci architekta Zdeňka Podhůrského. K vidění je zde přes 200 barevných originálních kreseb a více než 200 loutek z dalších večerníčků, kalendářů, světových výstav či reklam.

Park v Karlových Varech - Rybářích oživí umělci a tvůrčí dílny

Přijďte a nechte se obsloužit divadelní kavárenskou performací CirkCafé

5. ročník multižánrového pouličního festivalu Vzbuďme Vary 2019 představí v sobotu 22. 6. v Karlových Varech kvalitní živé umění. Spolek Vzbuďme Vary si tentokrát zvolil park na náměstí 17. listopadu v Rybářích před kostelem Povýšení svatého Kříže a Střední uměleckoprůmyslovou školou Karlovy Vary. 

Park na náměstí 17. listopadu v Karlových Varech v Rybářích bude od 14 hodin patřit pouličním umělcům. Vystoupí v něm akrobati a tanečníci v rámci 5. ročníku multižánrového festivalu Vzbuďme Vary. Zároveň 19. ročník mezinárodního hudebního festivalu Jazzové lázně zahájí koncert Barbory Vágnerové. Doprovázet ji bude kapela J. J. Jazzmen Praha. Začátek je v 15 hodin na lázeňské kolonádě v Mariánských Lázních.

Akce Hurá prázdniny nabídne v areálu lesoparku Bohemia v Sokolově v sobotu od 16 hodin hudební program. Zahrají kapely Hand Grenade, Harlej, nebo Marek Ztracený a přírodní amfiteátr v chebské Krajince ovládne Gurmánský festival dobrého jídla a vína. Těšit se můžete i na hudební vystoupení kapel Top Dream Company a Schmetterling.

Západočeské divadlo v Chebu má na sobotním programu úspěšnou hru Podivný případ se psem podle románu Marka Haddona. Napínavý, dojemný, ale i vtipný příběh o pátrání, kdo zavraždil sousedčina psa, vypráví patnáctiletý autistický chlapec. Představení začne v 19 hodin. Západočeský symfonický orchestr uvede od 19:30 v mariánskolázeňském Společenském domě Casino skladby Walthera Prokopa, Johanna Brahmse a Antonína Dvořáka. Diriguje Radek Baborák.

V neděli 23. června vyrazte do muzea, nebo na pokračování mezinárodního hudebního festivalu

Muzeum Karlovy Vary zve všechny milovníky přírody na odpolední vycházku. Prostředím golfového hřiště provede zájemce přírodovědec Jan Matějů a seznámí je se životem syslů. Sraz je v Olšových Vratech na parkovišti v 17 hodin.

Komedii o partnerských vztazích Plnou parou má na programu Karlovarské městské divadlo. V režii Petra Svojtky uvidíte Lenku Vlasákovou, Jana Dolanského a Miroslava Etzlera. Představení začne v 19:30 hodin.

Interaktivní galerie Becherova vila zve na výstavu Nejen Broučci architekta Zdeňka Podhůrského. K vidění je přes 200 barevných originálních kreseb a více než 200 loutek z dalších večerníčků, kalendářů, světových výstav či reklam a Galerie umění Karlovy Vary představí výstavu malíře Otakara Slavíka. Ten proslul především malbou zjednodušených postav v životní velikosti.

19. ročník mezinárodního hudebního festivalu Jazzové lázně bude v neděli pokračovat koncertem orchestru Big Band Trumpets. Začátek je v 15 hodin na lázeňské kolonádě v Mariánských Lázních.

Mariánskolázeňské městské divadlo má na programu představení Čas pod psa. V komedii o náhodném setkání tří žen se pod režijním vedením Jakuba Nvoty v 19:30 představí Tereza Kostková, Máša Málková a Eva Josefíková. 

autoři: Jana Strejčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související