V loketském amfiteátru začíná sezona, lidé uvidí i nový cirkus a uslyší Čechomor

14. květen 2019 12:00

Pátečním představením nového cirkusu kanadského souboru  Barcode Circus Company a koncertem zpěvačky Moniky Načevy začíná v přírodním divadle pod loketským hradem nová sezona.

O den později následuje koncert na podporu Českého registru dárců krvetvorných buněk s kapelami Support Lesbiens, Xindlem X, Michalem Hrůzou a Kapitánem Demo. V Lokti se chystají také Party Rádia Beat s Kenem Hensleym a plzeňskou Odysseou, Beatová síň slávy a koncert Čechomoru.

Dvacátá sezona v areálu pod loketským hradem nabízí i několik novinek a široké spektrum akcí. „Průřez nabízí program od divadla přes operu až po rockové koncerty. Novinkový je víkend s operou a operetou, ten nabídne na konci června Dvořákovu operu Rusalka a operetu Johanna Strausse mledšího Noc v Benátkách. Novinkou je i Jazz pod hradem. Návštěvníci uslyší Jiřího Stivína, Pavola Hamela a Jana Spáleného s ASPM,“ uvedl Vladimír Suchan z agentury Vlny.

Letošní sezona nezačíná klasickým velkým koncertem, ale představením, které lze nazvat novým cirkusem

„Díky Circu la Putyka z Prahy se dostanou do loketského amfiteátru Barcode Circus Company z Kanady. Jejich představení obsahuje i spoustu akrobatických světově rekordních prvků. Doplňkem večera bude koncertní vystoupení Moniky Načevy,“ informoval Tomáš Svoboda z agentury Vlny. Jak upozornil, Barcode Circus Company za svou kariéru soubor získal celou řadu prestižních ocenění - zlatou medaili na festivalu SolyCirco, bronzovou medaili na festivalu Cirque de Demain či cenu publika Choice.

Zahájení sezony pokračuje v sobotu 18. května koncertem Daruj život na podporu Českého registru dárců krvetvorných buněk s kapelami Support Lesbiens, Xindlem X, Michalem Hrůzou a Kapitánem Demo.  Starší členové jedné z vystupujících skupin, Support Lesbiens jsou již dárci krvetvorných buněk, noví členové kapely v den koncertu do registru vstoupí. Přidat se mohou i návštěvníci akce, na místě bude probíhat nábor nových dárců.

Z programu v Amfiteátru Loket:

  • 17. května 2019, 20:00 hodin - Cirk La Putyka uvádí Barcode Circus Company (CAN) / Monika Načeva
  • 18. května 2019, 16:00 hodin - Support Lesbiens - Xindl X - Michal Hrůza - Kapitán Demo
  • 24. května 2019, 17:00 hodin - Party Radia Beat: Ken Hensley & Live Fire (UK) - Luboš Andršt Blues Band - Odyssea - Whitesnake Revival
  • 25. května 2019, 17:00 hodin - Beatová síň slávy Radia Beat 2019 - 16. ročník: Olympic - Jan Spálený - Oldřich Veselý - Čajovna
  • 1. června 2019, 16:00 hodin - SKF slaví 100 let: Čechomor a hosté (Sto zvířat, ABBA Stars, Pestalozzi)
autoři: Josef Šorfa , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související