Park v Karlových Varech - Rybářích oživí umělci a tvůrčí dílny

18. červen 2019 12:30

5. ročník multižánrového pouličního festivalu Vzbuďme Vary 2019 představí v sobotu 22. 6. v Karlových Varech kvalitní živé umění. Spolek Vzbuďme Vary si tentokrát zvolil park na náměstí 17. listopadu v Rybářích před kostelem Povýšení svatého Kříže a Střední uměleckoprůmyslovou školou Karlovy Vary. 

Park na náměstí 17. listopadu v Rybářích oživí vzdušná akrobacie, temperamentní flamenko a slunovratové dílny: „Potenciál prostoru Rybář zajímá Vzbuďme Vary už dlouho a jsme rádi, že konečně přišel čas tu něco uspořádat“ říká programová ředitelka Tereza Dvořáková a dodává: „s nadšením sledujeme, jak se rozvíjí Sokolovská ulice, vznikají zde nové obchůdky a kavárny. Vnímáme, že právě Rybáře mají v současnosti nakročeno k tomu, stát se živou čtvrtí, která bude lepším místem pro život místních a zároveň atraktivní i pro návštěvníky Varů.“ 

Ve 14 hodin program otevře hravá Módní performance studentů Vlasty Kubincové, Moniky Záborské a Pavlíny Kanické, které vyučují obor Oděvní design na Střední uměleckoprůmyslové škole Karlovy Vary. Performance se studenty připravuje choreografka a taneční pedagožka Markéta Kuttnerová. Rodiče s dětmi se mohou těšit na Divadlo loutek Karlovy Vary a jejich pohádku Duhový princ od 15 hodin. Známý karlovarský divadelník Honza Kindl bude vyprávět pohádku o statečné husopasce Lence a její cestě za Duhovým princem. 

Na festivalu vystoupí řada vynikajících umělců

Nad hlavami diváků se v 16 hodin uskuteční dechberoucí akrobatické představení TeTy v zápletu novocirkusového dua Cirkus TeTy. Kulturní slavnost zakončí v 17 hodin Flamenko v parku s hvězdami flamenka, tanečnicí Janou Drdáckou a kytaristou Morenitem de Triana.  V čase mezi představeními budou mít návštěvníci možnost nechat se obsloužit při divadelní kavárenské performanci CirkCafé, která nabídne kulturní delikatesní zážitek v mobilní kavárně BUS COFFEE.

„Jako každý rok, i letos uvádíme současné divadlo a tanec do karlovarského kontextu. Jsme rádi, že můžeme do Varů pozvat zajímavé umění, ale čerpáme i z místních kreativních zdrojů,“ říká Tereza Hadravová z kreativně-produkčního týmu Vzbuďme Vary.

Během celého odpoledne budou v parku probíhat tvůrčí slunovratové dílny pro děti a dospělé. Bylinkové ča(j)rování s Katkou Hankovou a Sluneční hodiny z přírodnin s Pavlínou Vargovou.

autor: nkr | zdroj: Spolek Vzbuďme Vary
Spustit audio