Program v loketském amfiteátru zpestří muzikál, opereta a opera

21. červen 2019 10:00

Sérii letních koncertů v loketském amfiteátru zpestří v závěru června tři neobvyklá představení. V pátek 21. června to bude velký muzikál Divadla Kalich Mauglí, o týden později pak přijde na řadu opereta a opera.

Po velkém úspěchu předchozího muzikálu Robin Hood přichází osvědčená autorská dvojice Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová s dalším rodinným tématem muzikálu. „Se sympatickou nadsázkou vyprávěný příběh vychází z Kiplingových Knih džunglí a spolu s hlavním hrdinou zavádí diváky do pestrého světa nebezpečné i čarokrásné džungle, který je výstižným obrazem spíše naší lidské společnosti než té zvířecí,“ uvedl Vladimír Suchan z pořádající agentury Vlny s tím, že zážitek slibují i kostýmy výtvarnice Simony Rybákové a scénografie Jakuba Kopeckého. Muzikál Divadla Kalich Mauglí začíná v Amfiteátru Loket dnes od 21 hodin. 

Přesně za týden se mohou ve stejném čase návštěvníci těšit na karnevalový ohňostroj na pozadí roztančených gondol

V pátek 28. června se v loketském amfiteátru odehraje opereta Noc v Benátkách Johanna Strausse mladšího v podání libereckého divadla F. X. Šaldy. Ani v této operetě nebudou chybět nezapomenutelné melodie, krásné kostýmy, milostné tahanice s překvapivým rozuzlením s nádechem nostalgie časů minulých. Opereta měla svou premiéru roku 1883 v Berlíně, poté následovala vídeňská premiéra, která se konala téhož roku na podzim, kde byla přijata s triumfálním nadšením a stala se tak jednou z nejoslavovanějších a nejuváděnějších operet.

V sobotu 29. června pak přijde ve 21 hodin na řadu Rusalka Antonína Dvořáka. Opět v provedení členů divadla F. X. Šaldy. Vedle Smetanovy Prodané nevěsty je Rusalka nejhranější českou operou. „Svou roli si v tomto případě zahraje také loketský amfiteátr, který se stane přírodní kulisou,“ poznamenal na závěr Suchan.

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio