Nemocnice v Karlovarském kraji shánějí výpomoc. V Sokolově zastavili plánované operace

15. říjen 2020 10:00

Nemocnice v Karlovarském kraji potřebují výpomoc. Důvodem je narůstající počet pacientů s koronavirem. Hlavně těch, kteří mají těžký průběh nemoci. Personálu, který nemocnice mají, je v této situaci nedostatek.

Jak potvrdil mluvčí Vladislav Podracký, nemocnice v Chebu i Karlových Varech proto potřebují pomoc například mediků nebo studentů posledních ročníků středních zdravotnických škol: „Pokud by tato situace trvala ještě déle, tak se neobejdeme bez pomoci zvnějšku. V tomto případě jsou samozřejmě medici zcela ideální, protože absolvují praxe v nemocnici, znají nemocniční prostředí a mohou velmi efektivně a snadno pomoci.“

O stejnou výpomoc žádá i sokolovská a ostrovská nemocnice. V Sokolově nemocnice navíc ode dneška zastavila plánované zákroky na některých odděleních. Konkrétně se omezení týkají chirurgie, ortopedie a gynekologie. „My se tímto všem pacientům čekajícím na plánované výkony omlouváme. Až se situace zlepší, ozveme se jim a naplánujeme nový termín,“ řekla mluvčí nemocnice Markéta Singerová.

Počet nakažených přesáhl v kraji 1000

V Karlovarském kraji je aktuálně 1001 nakažených novým koronavirem. Během středy (14. 10.) tak přibylo dalších 19 infikovaných lidí. Nejvíce jich západočeští hygienici evidují na Karlovarsku, a to 413. Následuje Chebsko se 370 nakaženými a Sokolovsko jich má aktuálně 218.

Od začátku pandemie se v západočeském regionu nakazilo celkem 2291 lidí, z toho se už 1216 vyléčilo a 74 zemřelo. Informace vychází z dat, které zveřejňuje krajská hygienická stanice na svém webu.

autoři: Andrea Strohmaierová , Dominik Hron , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související