Karlovarský kraj zřídil jednotný systém rezervací k testování na covid-19

7. říjen 2020 08:30

Snadnější objednání pro pacienty a urychlení práce v odběrových místech. To by mělo zajistit nové call centrum v Karlovarském kraji, které můžou ode dneška využívat lidé s podezřením na onemocnění covid-19.

Lidé v Karlovarském kraji se mohou ode dneška objednat na odběrová místa k otestování na covid-19 prostřednictvím jedné telefonní linky. Nové call centrum je určeno pro lidi se žádankou od lékaře nebo od hygieniků, ne pro samoplátce. Jednotný systém pro rezervaci termínů byl zřízen na základě rozhodnutí Krizového štábu Karlovarského kraje.  

Na telefonní lince 950 380 380 se lidé budou moci objednávat ve všední dny od 8:00 do 15:00. Rezervaci termínu odběru může provést i lékař pro své pacienty. Pro imobilní lidi nebo na základě rozhodnutí lékaře zprostředkuje objednávkové call centrum odběr mobilním týmem.

Čtěte také

Call centrum budou obsluhovat ve svých prostorách krajští hasiči, objednávat budou na jedno z pěti odběrových míst v kraji.

V Karlovarském kraji bylo k 6. 10. podle Krajské hygienické stanice Karlovy Vary 696 nakažených. Dosud se v kraji nakazilo 1722 lidí, z nichž se 973 vyléčilo a 53 s nemocí covid-19 zemřelo. Za posledních čtyřiadvacet hodin provedli hygienici 166 testů, od začátku propuknutí nemoci jich udělali 21.314.

Více v rozhovoru:

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio