Nedělní kulturní tipy

9. listopad 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Legendární americký saxofonista a král funku Maceo Parker koncertuje od 19 hodin v Měšťanské besedě v Plzni. Jedná se o jeho jediný letošní koncert v Česku.

Lékařský orchestr z Dolního Bavorska vystoupí v rámci festivalu duchovní hudby „Musica Sacra". Koncert se koná od 17 hodin v muzeu v Mariánské Týnici, zazní Haydnova kompozice „Sedm posledních slov Spasitele na kříži".

Hubertský program v režii místního klubu trubačů vás čeká v Domažlicích. Sraz je ve 14 hodin na parkovišti pod spodní branou náměstí, odkud o půl hodiny později vyjde k radnici průvod v čele se svatým Hubertem na koni. Po přijetí starostou bude následovat slavnostní „Hubertská mše" v domažlickém arciděkanském kostele.

„Sušické setkání harmonikářů" se od 14 hodin uskuteční v Kulturním domě Sokolovna v Sušici.

„Svatomartinský trh" probíhá do 11. listopadu ve dvoraně Glauberových pramenů ve Františkových Lázních. Dnes od 15 hodin si tam můžete poslechnout Ledeckou dudáckou kapelu.

Pohádku „Tři zlaté vlasy děda Vševěda" sehraje od 15 hodin v Divadle Klatovy příbramské divadlo.

Do pohádkového světa princezny Arabely se přenesete v Městském muzeu v Mariánských Lázních. Až do konce roku tam pokračuje výstava barrandovských kostýmů a rekvizit z kultovního seriálu.

Spustit audio