Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech chce jít s dobou. Noviny nahradila online televize

25. srpen 2021 12:55

Novinkou Mezinárodní filmové přehlídky v Karlových Varech je letos televizní platforma KVIFF.TV. Návštěvníkům nabízí náhradu za festivalový deník, který letos nevychází.

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech se snaží jít s dobou, a i proto letos zrušil svůj doprovodný deník. Organizátoři spustili platformu KVIFF.TV. I díky ní tak můžete zažít festivalovou atmosféru z pohodlí domova. Pomocí aplikace mohli návštěvníci na dálku sledovat třeba příjezd významného hosta a herce Michaela Caina.

Platforma tak podle výkonného ředitele přehlídky Kryštofa Muchy nahradila noviny, které dosud vycházely každý festivalový den. „Noviny jsou velmi nákladná věc a zároveň nám připadalo, že způsob komunikace se víc přesouvá do digitálu. Víc jsme se proto pustili do podpory projektu KVIFF.TV Live. Máte tam možnost se podívat na červený koberec a je tam vysílání, které ukazuje, co se děje v Karlových Varech,“ popsal výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha.

Diváci mohou online sledovat i zaplněnost kin

Do budoucna chtějí pořadatelé doplnit také filmový archiv, ve kterém už teď najdete například snímek Paterson o řidiči autobusu a básníkovi v jedné osobě. Každý den online televize vysílá i festivalové zprávy, které divákům připomenou důležité okamžiky předchozího dne a upozorní na festivalové premiéry.

Vysílání připravují více než tři desítky lidí, kteří mají kanceláře u červeného koberce. Mezi nimi je tam také filmový producent Milan Kychynka: „Velmi dlouho jsme se připravovali. Některé pořady jsme předtočili. Jeden z nich jsou Slavné festivaly, máme i pořad o karlovarských znělkách.“

Do zákulisí přehlídky můžete nahlédnout také s reportérem Jankem Rubešem, který diváky provede například všemi festivalovými kinosály.

autoři: Martin Hrnčíř , nkr
Spustit audio

Související