Do kin jen s kontrolní páskou a respirátorem. Až na výjimky návštěvníci festivalu opatření dodržují

24. srpen 2021 08:55

Návštěvníci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech letos kromě triček nebo tašek s festivalovým logem získají ještě jeden doplněk. Tím je speciální páska na ruku, která slouží k potvrzení bezinfekčnosti.

Covid control týmy, SOS covid point a testovací místa jsou novinkami letošního Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, které organizátoři zavedli v souvislosti s proticovidovými opatřeními. Pro usnadnění vstupu diváků nejen do kinosálů, ale jakýchkoliv vnitřních prostor, slouží speciální páska na ruku. Hned na první pohled informuje o bezinfekčnosti daného návštěvníka. Získat jí lidé můžou od pracovníků covid control týmů, které jsou před každou pokladnou.

Pásku dostalo na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech už víc než 20 tisíc lidí. „Každý, kdo by se chtěl pohybovat ve festivalových prostorách, se prokáže elektronicky pomocí systému Tečka nebo vytištěným certifikátem a dostane pásku,“ popsala mluvčí festivalu Uljana Donátová.

Dodžování platných proticovidových opatření kontrolují pracovníci krajské hygieny. Lidé musí nejen prokázat svojí bezinfekčnost, ve všech vnitřních prostorách musí mít také nasazený respirátor FFP2 nebo nanoroušku. Až na výjimky návštěvníci platná opatření dodržují, potvrdila mluvčí.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio