Meč kata Mydláře

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Michala Haase z restaurace Hamrovka v Dobřívě

Suroviny pro 4 porce:


300 g vepřové kýty
300 g kuřecích prsou
200 g anglické slaniny
100 g klobásy
80 g sýra eidam
gyros koření
80 g tuku nebo oleje
100 g cibule
špetka soli
80 g oliv
sójová a worchesterová omáčka
100 g rajčat
100 g čerstvých paprik
2 dcl vývaru


Postup:


Maso nakrájíme na kousky, okořeníme solí, kořením gyros a opečeme na
rozpáleném oleji. Dáme stranou. Nakrájíme slaninu, klobásu, papriky a olivy.
Lehce orestujeme. Na jehlu střídavě napichujeme všechny orestované
ingredience.
Do výpeku nakrájíme rajčata a přidáme špetku koření gyros. Podlijeme
vývarem, zastříkneme omáčkami a vložíme špízy. Minutku podusíme a na závěr
postrouháme sýrem.


Přílohy: brambory na všechny způsoby


autor: šéfkuchař

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.