Macek

Vaření s M. Kuntzmannovou , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Mirky

Suroviny:

3 větší brambory vařené ve slupce
3 větší syrové brambory
4 lžíce hladké mouky
2 vejce
1 jelítko nebo cca 200 g tmavého prejtu
4 stroužky česneku
1 vrchovatá lžíce majoránky
mletý pepř
sůl
sádlo na smažení


Postup:


Vařené i syrové brambory oloupeme a všechny nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, mouku, utřený česnek, majoránku, obsah jelítka nebo tmavý prejt, opepříme, osolíme a vše dobře promícháme. Z této hmoty vytvoříme placičky, které na sádle usmažíme.
Podáváme s čerstvou nebo nakládanou zeleninou.

Celková doba přípravy: cca 50 minut
4 porce


autor: šéfkuchař

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová