Letošní třetí místo je úspěch. I napřesrok bychom chtěli medaile, zní z volejbalového Karlovarska

8. srpen 2023

Přibližně dva měsíce nás dělí od začátku nové volejbalové sezóny. V týmu VK ČEZ Karlovarsko právě v těchto dnech začíná naplno příprava na sezónu 2023/2024.

Volejbalisté Karlovarska byli v uplynulé sezoně jediným českým klubem, který vybojoval medaili v každé ze tří domácích soutěží. Mužstvo nabité reprezentanty různých zemí se přitom scházelo až těsně před startem extraligy. Navíc potřebovalo čas na sehrání nové osy týmu.

„Nicméně účast v poháru CEV a Lize mistrů hodnotím kladně, stejně jako konečné třetí místo v tuzemské extralize,“ říká generální manažer klubu Ondřej Hudeček.

Změna trenéra i značná obměna týmu

V týmu skončil po sedmi sezonách hlavní trenér Jiří Novák, který se rozhodl už jen pro působení u české reprezentace. S tím došlo také k ukončení spolupráce jeho asistentů. Rovněž několik hráčů pak na západě Čech ukončilo své působení.

„Tato situace pro nás byla složitá,“ přiznává Hudeček. „Vždy jsme se snažili dělat nákupy hráčů a trenéru chytře, aby to do sebe zapadalo. Navíc komplikace přineslo angažování nového trenéra Martina Kopa, který později ze zdravotních důvodů tu funkci nemohl přijmout,“ popisuje Ondřej Hudeček.

Pro západočeský volejbalový klub tak bude novinkou nejen nové trenérské trio, ale i značná část kádru ze zahraničí. „Bereme to jako výzvu a všichni se na to moc těšíme,“ doplňuje generální manažer.

Nový manažer A-týmu a asistent trenéra

V týmu z lázeňského města se tak pro nadcházející sezonu objevil nový manažer A-týmu a asistent trenéra Jakub Salon. „Jednání byla vcelku rychlá a Karlovarsko pro mě byla priorita. Je to jeden z těch týmů, který chce hrát o medaile, chce vyhrávat tituly a to mě láká,“ říká Salon.

„Chtěl jsem se také přesunout s rodinou blíž domovu, kterým je Ústí nad Labem. Takže i tohle angažování tomu nahrálo. Byl to jeden z těch rozhodujících faktorů,“ přiznává Jakub Salon, který by chtěl s Karlovarskem bojovat o příčky nejvyšší.

Přípravy na sezonu a 10 let oslav klubu

„Je to sice relativně krátká doba v historii klubu, ale pro nás je to první významný milník. My jsme si proto připravili na první domácí utkání 21. října spoustu překvapení pro fanoušky,“ láká Ondřej Hudeček.

Ještě předtím ale klub slibuje pořádání turnaje s názvem Velká cena porcelánu s mezinárodní účastí. Turnaj se bude konat 28. a 29. září v Hale míčových sportů v Karlových Varech. Vstupné bude zdarma.

Uplynulá sezóna je pryč a blíží se sezóna nová. Jak se na ní Karlovarsko připravuje? Nejen o tom byl rozhovor s generálním manažerem klubu Ondřejem Hudečkem a s novým manažerem A-týmu a asistentem trenéra Jakubem Salonem.

Spustit audio

Související